Η λέξη αλκοόλ στα αραβικά.

Η λέξη αλκοόλ είναι αραβικής προέλευσης.Αρχικά σήμαινε την γυαλιστερή, καθαρή,μεταλλική,μαύρη σκόνη που τη χρησιμοποιούσαν για να βάφουν τα βλέφαρα.

Η σκόνη αυτή παραγόταν από τη χημική διαδικασία της εξάχνισης ,δηλαδή της μετατροπής ενός στερεού άμεσα σε αέριο χωρίς να μεσολαβεί το στάδιο της υγροποίησης.
αλκουχούλ

Με αυτή την έννοια πρωτοήρθε και η λέξη στην Ευρώπη ,αρχικά στην ισλαμική Ισπανία.Αργότερα ο ορισμός της διευρύνθηκε και σήμαινε οποιαδήποτε καθαρή,εξαχνισμένη ουσία ,συμπεριλαμβανομένων και των υγρών.

Με τη σύγχρονη έννοια τη συναντάμε το 1753 ως αλκοόλ ή αλκοόλη οίνου που σήμαινε το καθαρό κρασί.Τελικά  κατέληξε να σημαίνει το γνωστό αλκοόλ.

Στα αραβικά το αλκοόλ είναι αλ-κουχούλ (الكحول) .Το αλ μπροστά είναι αραβικό άρθρο.
 

Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive