Γνώριζες ότι τα ελληνικά έχουν γραφτεί και στο αραβικό αλφάβητο;

Επί Τουρκοκρατίας τα τουρκικά γράφονταν στο οθωμανικό αλφάβητο το οποίο αποτελούσε μια παραλλαγή της περσοαραβικής γραφής.Το αλφάβητο αυτό το χρησιμοποιούσαν και ομάδες της Αυτοκρατορίας που μιλούσαν άλλη γλώσσα αλλά ήταν μωαμεθανοί.

Μεταξύ αυτών ήταν και κάποιοι ελληνοφώνοι αλλά μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα πληθυσμοί όπως οι μουσουλμάνοι της Κρήτης,οι λεγόμενοι και Τουρκοκρητικοί οι οποίοι έγραφαν στο οθωμανικό αλφάβητο!

Το φαινόμενο αυτό παρατηρούταν και αντίστροφα,δηλαδή αποκλειστικά τουρκόφωνοι πληθυσμοί αλλά χριστιανοί στο θρήσκευμα όπως οι Καραμανλήδες έγραφαν τη γλώσσα τους στο ελληνικό αλφάβητο.

Μπορείτε να μαντέψετε τί γράφει η παρακάτω λέξη;


Είναι γραμμένη στο οθωμανικό αλφάβητο αλλά στην ελληνική γλώσσα και λέει ελληνικά!
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive