Πώς γράφεται το όνομα Γλυκερία στα αραμαϊκά και η ημερομηνία 31-8-2006 στα λατινικά

Γλυκερία glkrh
αρχαίο αραμαϊκό (πάνω)
συριακό αραμαϊκό,παραλλαγή εστρανγκέλα (κάτω)


Σήμερα χρησιμοποιούμε το Γρηγοριανό ημερολόγιο του Πάπα Γρηγορίου ΧΙΙΙ το οποίο αντικατέστησε το Ιουλιανό το 1532 μ.Χ.Στο Γρηγοριανό η ημερομηνία γράφεται:
Dies Iovis xxxi Augustus MMVI δηλαδή ημέρα του Δία  (Πέμπτη) 31 Αυγούστου 2006

Στο Ιουλιανό ημερολογίο του Ιούλιου Καίσαρα  η ημερομηνία 31-8-2011 αντιστοιχεί στην 18-8-2006 και γράφεται:
Dies Iovis xviii Augustus MMVI δηλαδή ημέρα του Δία (Πέμπτη) 18 Αυγούστου 2006

Αυτός ο τρόπος γραφής της ημερομηνίας είναι ένα σύγχρονος τρόπος με απλή αντικατάσταση ημερομηνιών και δεν είναι ο τρόπος που έγραφαν οι Ρωμαίοι.Στην ρωμαϊκή αρχαιότητα οι ημερομηνίες υπολογίζονταν με βάση το 753 π.Χ.,έτος ίδρυσης της Ρώμης.

Η γραφή ημερομηνιών στα λατινικά είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα ανάλογο με το πιο ημερολόγιο θα χρησιμοποιήσουμε ή τον τρόπο υπολογισμού.Πάνω σ'αυτό θα επανέλθω σε νεότερη ανάρτηση.
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive