το σύμβολο του βασιλιά στα σουμεριακάΤα σουμεριακά γράφονταν με ένα είδος ξύλινου στυλού,γραφίδας που το πίεζαν πάνω σε μαλακό πηλό.Το αποτύπωμα που άφηνε αυτό το στυλό ήταν ένα τρίγωνο με προέκταση μια γραμμή.Σήμερα βέβαια τα μέσα γραφής έχουν αλλάξει και δεν γράφουμε πλέον σε πηλό.Οπότε για να γράψουμε σουμεριακά σύμβολα πρέπει να σχεδιάσουμε με το σημερινό στυλό ένα τριγωνάκι  και να τραβήξουμε μια γραμμή,διαδιασία πολύ πιο χρονοβόρα.

Βλέπετε η όψη κάθε γραφής εξαρτάται άμεσα από το μέσο με το οποίο γράφουμε και το υλικό πάνω στο οποίο γράφουμε.Γι'αυτό και γραφές που είναι άσχετες μεταξύ τους και πολύ απομακρυσμένες γεωγραφικά έχουν σημαντικές οπτικές ομοιότητες.Π.χ. οι τουρκικές ρούνες της Μογγολίας ονομάστηκαν έτσι επειδή μοιάζουν οπτικά πάρα πολύ με τις σκανδιναυικές ρούνες με τις οποίες όμως δεν έχουν καμία σχέση.Η ομοιότητα αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι και οι δύο χαράσονταν πάνω σε σκληρό υλικό,ξύλο ή πέτρα.

Ο βασιλιάς στα σουμεριακά ήταν lugal (λουγκαλ).Η γραφή του συμβόλου δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες.Απλά ζωγραφίζουμε τριγωνάκια και τραβάμε μια προέκταση στο σημείο που πρέπει.Η σειρά γραφής των επιμέρους συμβόλων που χρησιμοποίησα δεν είναι η μοναδική που υπάρχει αφού δεν γνωρίζουμε ακόμη με ποιά ακριβώς σειρά γράφονταν τα σύμβολα.
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive