διαφορές αραβικών με τα περσικά

Οι διαφορές ανάμεσα στην αραβική και την περσική γλώσσα είναι μεγάλες καθ'όσον οι δύο ανήκουν σε διαφορετικές γλωσσικές ομάδες.Τα αραβικά είναι μια σημιτική γλώσσα συγγενική των εβραϊκών και των αραμαϊκών ενώ τα περσικά είναι ινδοευρωπαϊκή συγγενική των ουρντού,χίντι και όλων των δυτικοευρωπαϊκών γλωσσών συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των ελληνικών.

Το μόνο κοινό που τους συνδέει είναι ότι γράφονται στο ίδιο αλφάβητο,αφού τα περσικά υιοθέτησαν για τη γραφή τους μια παραλλαγή του αραβικού αλφαβήτου (περσοαραβικό αλφάβητο).Επίσης μετά την αραβική κατάκτηση της Περσίας (Ιράν) οι δύο γλώσσες έχουν αλληλοεπηρρεαστεί στο λεξιλόγιο και λιγότερο στη γραμματική.

Πέρα από αυτές τις κοινές λέξεις,ένας ομιλητής αραβικών δεν μπορεί να καταλάβει έναν ομιλητή περσικών και το αντίστροφο.

Δείτε επίσης
το αραβικό αλφάβητο


Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive