H Ελληνική γλώσσα είναι διεθνής.


ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΜΟΡΡΙΣ
"Η διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας", τίτλος της δημόσιας διάλεξης που έδωσε ο καθηγητής Θωμάς Σαββίδης, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, προσκεκλημένος στην πόλη μας από την Ποντιακή Εστία και την Ένωση Θεσσαλονικέων "Ο Λευκός Πύργος", ίσως παρέπεμπε σε ανακοίνωση στρατηγικής για την εξάπλωση και επικράτηση της ελληνικής γλώσσας ως διεθνούς, ως κρατούσας γλώσσας.

O κ. Θωμάς Σαββίδης (δεύτερος από δεξιά= με τον πρόεδρο και άλλα στελέχη της ΠΟν

Μακράν αυτού, θα διαπιστώσω νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Νέο Κόσμο" ο κ. Σαββίδης, και το ίδιο, λίγο αργότερα, αρκετές δεκάδες συμπαροίκων που παρακολούθησαν την άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση του θέματος στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Μελβούρνης.

"Μα είναι διεθνής", θα απαντήσει στο ερώτημά μου "πώς οραματίζεστε την διεθνοποίηση της ελληνικής γλώσσας", προσγειώνοντάς με από τον κόσμο των ονείρων, σε μια πραγματικότητα που πρακτικά καταδεικνύει ότι "όντως η ελληνική γλώσσα είναι διεθνής και χρησιμοποιείται καθημερινά σ' όλον τον κόσμο, μόνο που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν"

διάβασε περισσότερα

www.lingetscript.com

Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive