Ας μάθουμε λίγα τουρκικά.


Ένα διαφορετικό event για τους γλωσσομαθείς ξεκίνησε αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου κάθε εβδομάδα, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, μαζεύονται για καφέ ή ποτό και βρίσκουν ευκαιρία να εξασκήσουν τη γλώσσα που μαθαίνουν!

Καθένας που συμμετέχει στο tandem (μέθοδος εκμάθησης γλωσσών με βάση την αμοιβαία ανταλλαγή γνώσεων) παίρνει ένα ταμπελάκι με το όνομα και τη χώρα του και οι διοργανωτές τον συστήνουν στο γκρουπ της γλώσσας που θέλει να εξασκηθεί. Τα γκρουπ είναι χωρισμένα σε τραπέζια ανά διαφορετικές γλώσσες.


Οι γλώσσες στις οποίες μπορεί κανείς να εξασκηθεί εξαρτώνται πάντα από τα άτομα που θα παρευρίσκονται. Ωραία πρωτοβουλία, που την ξεκίνησε ο Ιταλός Cristian.

Στη Μυτιλήνη υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον πολιτών για εκμάθηση τουρκικής γλώσσας στα προγράμματα διά βίου μάθησης που ανέλαβε ο Δήμος, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν ξεκινήσει ελλείψει δασκάλων! Να μια θαυμάσια ευκαιρία που θα μπορούσε να αναλάβει η ιδιωτική πρωτοβουλία (π.χ. μια απ’ τις πολλές καφετέριες του κέντρου) για να αυξήσει την πελατεία της, συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου»!

Πάντως στη γειτονική μας Χίο, ο Σύλλογος Σερβιτόρων ανακοίνωσε τη διεξαγωγή κατά τη χειμερινή περίοδο μαθημάτων ταχύρρυθμης εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας.

πηγή

www.lingetscript.com
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive