Το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου στη Λιθουανία.

Το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου στη ΛιθουανίαΤο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου συμμετέχει σε διετές (2013-15) ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius, με τίτλο Curiosity – Creativity – Competence, στο οποίο συμπράττουν εννέα ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών στις φυσικές επιστήμες, τη ζωγραφική, τις ξένες γλώσσες, τη μουσική και τον αθλητισμό.

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας πραγματοποιήθηκε, από τις 7 εως τις 11 Απριλίου 2014, η 4η Συνάντηση του προγράμματος Comenius, η οποία και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η ζωγραφική και το σχολείο εκπροσώπησαν δυο μαθητές που παρουσίασαν δικές τους δημιουργίες εμπνευσμένες από έργα που βρίσκονται σε μουσεία της Ρόδου.

Οικοδεσπότης της διοργάνωσης ήταν το μουσικό σχολείο Vilniaus J. Tallat Kelpsos Konservatorija στο Βίλνιους, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα σχολεία στο είδος του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην πόλη και τα μουσεία της, παρακολούθησαν εργαστήριο χαρακτικής, στο οποίο είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους χαρακτικές συνθέσεις και απόλαυσαν συναυλία με παραδοσιακά και κλασσικά κομμάτια, καθώς και μουσική τζαζ των μαθητών του σχολείου.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στην πόλη Τρακάι, όπου οι φιλοξενούμενοι
περιηγήθηκαν στο μεσαιωνικό κάστρο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σκοπός των προγραμμάτων Comenius είναι η συνεργασία των σχολείων και η ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και εμπειριών ανάμεσα στους ευρωπαίους μαθητές, μπορεί κανείς να πει ότι ο στόχος επετεύχθη, αφού οι μαθητές επέστρεψαν στη Ρόδο έχοντας αποκομίσει πλούσιες εμπειρίες και κυρίως έχοντας κάνει καινούριες φιλίες.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος Comenius θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Närpes της Φινλανδίας το Σεπτέμβριο και θα έχει ως θέμα τη μουσική.

Ωστόσο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Οκτωβρίου, καθώς είναι η σειρά του 7ου  Γυμνασίου να φιλοξενήσει μαθητές και καθηγητές που συμμετέχουν στη σύμπραξη και θα έχει ως θέμα την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας μέσα από τον αθλητισμόhttp://www.rodiaki.gr
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive