Καταδίκη της κατάργησης του νόμου για τις γλώσσες στην Ουκρανία

Η ηγεσία της Βουλγαρίας, καθώς και της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας έχουν επικρίνει την απόφαση του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, με την οποία καταργήθηκε ο νόμος για τη διευρυμένη χρήση των γλωσσών των εθνικών μειονοτήτων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας σήμερα Τετάρτη δημοσίευσε δήλωση, στην οποία κάλεσε τους νέους πολιτικούς ηγέτες της Ουκρανίας να επιδιώκουν τη συμπερίληψη όλων των εθνοτικών ομάδων στην ουκρανική κοινωνία και να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανωτερότητα του νόμου. Κατά την άποψη επίσημων προσώπων της Βουλγαρίας, από την απόφαση του Κοινοβουλίου θα πληγούν 200 χιλ. Βούλγαροι, που διαμένουν στη νότια Ουκρανία, όπου η βουλγαρική γλώσσα έχει αποκτήσει καθεστώς περιφερειακής.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Γιάνος Μαρτόνι επίσης απαίτησε δικαίωμα ελεύθερης χρήσης της μητρικής γλώσσας για τις 150 χιλ. Ούγγρους που διαμένουν στην Ουκρανία. Και καταδίκασε τις ενέργειες των ακτιβιστών του «Δεξιού τομέα», που εμπόδισαν την πραγματοποίηση εκδήλωσης του ουγγρικού πληθυσμού στην πόλη Μπερεγκόβο.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου δήλωσε ότι η Ουκρανία, στην οποία διαμένουν 400 χιλ. άτομα ρουμανικής εθνικότητας, θα μπορέσει να παραμείνει ενωμένη, μόνο όταν οι μειονότητες εξασφαλίσουν τον δέοντα σεβασμό από μέρους των κρατικών Αρχών.
η φωνή της Ρωσίας
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive