Στην Ασία επέλεξαν τα ιερόγλυφα του έτους 2013.




Η επιλογή του ιερόγλυφου της χρονιάς είναι ένας καλός τρόπος να καταλάβουμε τι ακριβώς ενδιέφερε, ανησυχούσε είτε αντιθέτως προκαλούσε χαρά και ενθουσίαζε τους κατοίκους της Ασίας.

Οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Κίνας εδώ και μερικά χρόνια προσπαθούν να συνηθίσουν τις τιμές για τα ακίνητα που αυξάνονται ραγδαία. Η ανησυχία των κατοίκων της ηπειρωτικής Κίνας με αυτό το πρόβλημα φαίνεται ήδη από το γεγονός ότι ως ιερόγλυφο της χρονιάς επέλεξαν το ιερόγλυφο «οικία».
Η απόκτηση οικίας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα για τους Κινέζους. Οι τιμές για τα ακίνητα στο Πεκίνο αυξήθηκαν τον Αύγουστο του 2013 κατά 22,5%, στο Γκουαντζόου κατά 24,2%. Κατά μέσο όρο οι τιμές για τα ακίνητα σε 100 πόλεις της Κίνας αυξήθηκαν τον Αύγουστο του 2013 κατά 8,6%. Οι τοπικές Αρχές λαμβάνουν μέτρα ώστε να μειώσουν την ένταση στον τομέα των ακινήτων, όμως η επίδρασή τους στις τιμές είναι περιορισμένη.
Οι χρήστες του διαδικτύου, συζητώντας την επιλογή του ιερόγλυφου της χρονιάς, έλεγαν πολλά και διάφορα σχετικά με τις ψηλές τιμές για τα ακίνητα. «Η επιλογή του ιερόγλυφου «οικία» αντικατοπτρίζει τη μάχη του λαού της Κίνας», γράφει ένας από τους χρήστες. «Η οικία αποτελεί ένα ασύλληπτο όνειρο για τους περισσότερους ανθρώπους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγχει τις τιμές για τα ακίνητα, όμως αναγκάζεται να παραδέχεται την αποτυχία της διεξαγόμενης πολιτικής.
Οι συμμετέχοντες σε μια παρόμοια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν, ως ιερόγλυφο της χρονιάς επέλεξαν το ιερόγλυφο «μαϊμού προϊόν». Οι κάτοικοι της Ταϊβάν εξέφρασαν την ανησυχία με το ζήτημα της ασφάλειας των τροφίμων.
Στη Σιγκαπούρη οι 40000 χιλιάδες αναγνώστες της εφημερίδας Λιανχέ τζάο μπάο επέλεξαν ως ιερόγλυφο της χρονιάς το ιερόγλυφο «νέφος». Στην επιλογή του ιερόγλυφου μεγάλη επίδραση είχαν τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2013, όταν τη Σιγκαπούρη κάλυψε ένα ασφυκτικό κύμα νέφους, το οποίο προκλήθηκε από τις πυρκαγιές στην Ινδονησία. Οι καπνοί κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας επί πολλές εβδομάδες και στάθηκαν επίσης αντικείμενο διεθνών διαφορών.
Παρ’ όλο που η γειτονική με τη Σιγκαπούρη Μαλαισία επίσης ζημιώθηκε από τις πυρκαγιές, ως ιερόγλυφο της χρονιάς για τους κατοίκους της αποτέλεσε το ιερόγλυφο «αύξηση», υπέρ του οποίου ψήφησαν το 40% από τους 6000 ερωτηθέντες από το Κέντρο κινεζικού πολιτισμού στη Μαλαισία. Η ίδια τάση παρατηρούταν και στους ίδιους τους κατοίκους της Μαλαισίας: σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο, το 67% των κατοίκων της Μαλαισίας δήλωσαν ότι τους ανησυχεί ο αυξανόμενος πληθωρισμός: το Νοέμβριο του 2013 οι καταναλωτικές τιμές αυξήθηκαν κατά 2,9%.
Ιερόγλυφο της χρονιάς στην Ιαπωνία ανακοινώθηκε το «δακτύλιο», και η επιλογή αυτού του ιερόγλυφου σχετίζεται με το γεγονός ότι το Τόκιο επιλέχθηκε ως πρωτεύουσα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
* Η άποψη της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτει με την άποψη του/της αρθρογράφου.
Αικατερίνα Ζουμπρίτσκαγια
η φωνή της Ρωσίας
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive