Γριμόριο με ξόρκια γραμμένο στα καραμανλήδικα!

Η παρακάτω φωτογραφία είναι απόσπασμα από ένα βιβλίο γραμμένο στα καραμανλίδικα!Τα καραμανλίδικα είναι κείμενα στην τουρκική γλώσσα γραμμένα όμως στην ελληνική γραφή!

Όχι μόνο είναι στα καραμανλίδικα αλλά και το περιεχόμενό του είναι πολύ παράξενο.Πρόκειται για γριμόριο,βιβλίο δηλαδή που περιέχει ξόρκια!Δεν είναι καλή η ποιότητα της σελίδας αλλά όπως θα παρατηρήσετε πρόκειται για καλλιγραφική ελληνική γραφή.Δεν βγαίνει όμως νόημα γιατί είναι σε άλλη γλώσσα,τα τουρκικά.

Οι Καραμανλήδες ήταν τουρκόφωνοι Καππαδόκες, χριστανοί όμως στο θρήσκευμα και έγραφαν τη γλώσσα τους στο ελληνικό αλφάβητο.Γι'αυτούς τους δύο λόγους κρίθηκαν ανταλλάξιμοι και ακολούθησαν την πορεία των υπόλοιπων Ελλήνων.

Η πρώτη σειρά λέει 'αγινήν Νοέμβριος' από το τουρκικό ayının που θα πει του μηνός.Δηλαδή αγινήν Νοέμβριος=του μηνός Νοεμβρίου.Ρίξτε μια ματιά στις εικόνες .Όποιος γνωρίζει τουρκικά ας βοηθήσει τί λέει.
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive