Marienplatz (Munich)

Συνεχίζω την περιγραφή κάποιων αξιοθέατων που επισκέφτηκα κατά τη διάρκεια ταξιδιών μου με την κεντρική πλατεία του Μονάχου τη Μαρίενπλατς.

Η Μαρίενπλατς (Marienplatz) ή αλλιώς πλατεία της Παρθένου είναι η κεντρική και ιστορική πλατεία του Μονάχου,από το 1158.Εκεί βρίσκεται και το Νέο Δημαρχείο της πόλης ,το Νόιες Ράτχαους (Neues Rathaus).


Κατά το Μεσαίωνα εκεί γίνονταν πολλά παζάρια και διάφορα πρωταθλήματα.Παίρνει το όνομά της από τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας (Mariensäule) που στήθηκε για τον εορτασμό του τέλους της σουηδικής κατοχής.

Βρέθηκα εκεί τον περασμένο Ιούλιο του 2013.Γεμάτη τουρίστες ήταν η πλατεία ,από διάφορα μέρη της Ευρώπης (αν κρίνω από τις γλώσσες που άκουσα),αλλά και κάποιοι Ασιάτες ,μάλλον Κινέζοι και Γιαπωνέζοι.Υπήρχαν και κάποιοι πλανόδιοι καλλιτέχνες ,κλόουν και μουσικοί που διασκέδαζαν τους περαστικούς.
Η στήλη της Παρθένου Μαρίας ,μνημείο της απελευθέρωσης από τους Σουηδούς.

Η περιοχή έχει μεγάλη κίνηση και τριγύρω είναι συγκεντρωμένο πλήθος καταστημάτων για τα ψώνια σας.Οι γυναίκες δηλαδή δεν θα μείνουν παραπονεμένες...


Δεν έχασα και την ευκαιρία να δοκιμάσω και  το γερμανικό φαγητό ,βασικά τα ... λουκάνικα,Η Γερμανία,για όσους δεν το γνωρίζουν,είναι η χώρα της μπύρας και του λουκάνικου.Οι λάτρεις μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά είδη λουκάνικου και μπύρας στη γνωστή και θρυλική μπυραρία που βρίσκεται στα στενά κοντά στην πλατεία ,το χόφμπροϊχάους (Hofbräuhaus).Αργότερα έμαθα ότι η μπυραρία είναι κρατική  της Βαυαρίας και μάλιστα ιστορική.Πρόκειται για τη Βαυαρική Ζυθοποιία που ιδρύθηκε από τον Δούκα της Βαυαρίας το 1598!

Βαυαρική Ζυθοποιία ,από το 1589!

Πάντως σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα το φαγητό το βρήκα κάπως ακριβό.Ενδεικτικά:μερίδα με τέσσερα λουκανικάκια,κοντά και λεπτά σαν δαχτυλάκια με γαρνιτούρα κάτι ραπανάκια που ήταν μάλιστα πολύ καυτερά ,καθώς και ένα ποτήρι μπύρα σύνολο δεπέντε ευρώ.Το καλό ,όμως ,είναι ότι έξω από όλα τα εστιατόρια υπάρχει αναρτημένος τιμοκατάλογος,γεγονός που μου έκανε εντύπωση.Μάλλον τους το υποχρεώνει ο γερμανικός νόμος.



Το νέο δημαρχείο ,το Νόιες Ράτχαους (Neues Rathaus) που βρίσκεται στην πλατεία είναι αρχιτεκτονικά και οπτικά εντυπωσιακό!Ένα εξαίσιο δείγμα νεογοτθικής αρχιτεκτονικής που στεγάζει το γραφείο του δημάρχου και άλλες υπηρεσίες.Τα γλυπτά του είναι από τη βαυαρική μυθολογία καθώς και αγίων.

Δείτε μόνοι σας!

Το εντυπωσιακό Ράτχαους,το δημαρχείο του Μονάχου

το ρολόι του πύργου του Ράτχαους είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη

Από την πίσω πλευρά του Ράτχαους υπάρχει το Μαρίενχοφ ,ένα μικρό πάρκο.

το παρκάκι Μαρίενχοφ ,πίσω από το Ράτχαους
Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.Υπάρχουν πολλές γραμμές μετρό και τρένων U-bahn και S-bahn ,καθώς και λεωφορεία για να φτάσετε στην πλατεία.

Διάβασε επίσης 
Ισάρτορ-η μεσαιωνική πύλη του Μονάχου
μαθήματα γερμανικών

Σου άρεσε η ανάρτηση;Στήριξε την προσπάθειά μας με ένα like!
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive