Πόσοι άνθρωποι μιλούν γαλλικά;

Τα γαλλικά μιλιούνται σαν μητρική γλώσσα από 70-90 εκατομμύρια άτομα ,συμπεριλαμβανομένου του Κιεμπέκ στον Καναδά,της Γαλλικής Γουϊάνας,χωρών της Αφρικής και κάποια νησιά στην Καραϊβική και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σαν δεύτερη γλώσσα ο αριθμός αυξάνεται κατακόρυφα και φτάνει τα 200 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο σε πρώην γαλλικές αποικίες όπως το Βιετνάμ,η Ινδοκίνα και χώρες της ΑΦρικής.

Αντίθετα με τους Άγγλους,τους Ισπανούς και άλλες αποικιοκρατικές δυνάμεις,οι Γάλλοι επέβαλαν στις αποικίες τους ως δεύτερη γλώσσα,γλώσσα διοίκησης και όχι ως γλώσσα της καθημερινότητας.Στην Αμερική οι γηγενείς δεν κατάφεραν να σταθούν μπροστά στα αγγλικά,τα ισπανικά και τα πορτογαλικά.

*Η Γαλλική Γουϊάνα αποτελεί γαλλικό έδαφος και ακόμη και σήμερα.Βρίσκεται στη Νότια Αμερική και ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ευρώπης.Νόμισμά της είναι το ευρώ και γλώσσα της τα γαλλικά.

Συνολικά δηλαδή 270-290 εκατομμύρια άτομα μιλούν σήμερα γαλλικά!

Σου άρεσε η ανάρτηση;Στήριξε την προσπάθειά μας με ένα like!
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive