Η ισπανική κυριαρχία στην Ολλανδία.

Μελλοντικά ,θα δοθεί και το ηχητικό του λεξιλογίου.

Η Ολλανδία (ολ.Nederland,νέεντερλανδ) ελεγχόταν για περίπου διακόσια χρόνια από την Ισπανία (1556-1714) και η περιοχή ονομαζόταν Ισπανικές Κάτω Χώρες. (ολ.Spaanse Nederlanden,σπάανζε νεεντερλάντεν)  και Países Bajos españoles στα ισπανικά.

Η περιοχή είχε κληροδοτηθεί στην Ισπανία (ολ.Spanje,σπάνιε) από τον Δούκα της Βουργουνδίας.Οι Ισπανοί συνάντησαν στην περιοχή ισχυρή αντίσταση από τους Ολλανδούς (ολ.Nederlander,νέεντερ-λάντερ,Ολλανδος)  και τους Άγγλους.Και οι δύο συνετρίβησαν από τα ισπάνικα τμήματα πεζικού ,τα φοβερά tercios ( tercio,τέρθιο ή τέρσιο ,τρίτο στα ισπανικά.)

Τα ισπανικά tercios ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων των ευρωπαϊκών πεδίων μαχών μέχρι τη μάχη του Ροκρουά (ολ.slag,σλαχ,μάχη) το Μάιο του 1643 (ολ.mei,μέι,μήνας) όπου οι Ισπανοί ηττήθηκαν από τους Γάλλους.Η νίκη αυτή των Γάλλων ήταν η καμπή του αήττητου των ισπανικών τέρσιος.Σου άρεσε η ανάρτηση;Στήριξε την προσπάθειά μας με ένα like!
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive