Isartor (Munich)

Τον Ιούλιο που μας πέρασε βρέθηκα στο Μόναχο.Καταπληκτική πόλη με πολλά τα αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφτείς.

Isartor
Το Isartor (ίζαρ-τόα, tor- θήρα,πύλη) είναι μία από τις τέσσερις πύλες του Μεσαιωνικού τοίχους του Μονάχου (München- Μιούνχεν).Όρθιες βρίσκονται ακόμη άλλες δύο ,οι  Sendlinger Tor και Karlstor.


που βρίσκεται

Η πύλη  Isartor βρίσκεται  δίπλα στην πλατεία Isartorplatz (platz,πλατς,πλατεία) κοντά (in der Nähe,ιν ντέα νέε,κοντά στο)  στον ποταμό (der fluss,ντέα φλους,ο ποταμός) Isar (ίζα) απ'όπου παίρνει και το όνομά της.O Isar είναι ο κεντρικός ποταμός που διασχίζει το Μόναχο.

λίγα λόγια για την ιστορία της

Η Isartor χτίστηκε το 1337 στο πλαίσιο της διεύρυνσης του Μονάχου και την κατασκευή του δεύτερου τείχους μεταξύ 1285 και 1337 η οποία ολοκληρώθηκε από τον αυτοκράτορα Λουδοβίκο τον Δ'. Το Isartor είναι σήμερα η μόνη μεσαιωνική πύλη στο Μόναχο η οποία έχει διατηρήσει τον μεσαίο κεντρικό πύργο.Η αποκατάσταση  που έγινε από τον Φρίντριχ Φον Gärtner στα 1833 - 1835 έδωσε στην πύλη διαστάσεις και εμφάνιση κοντά στην αρχική κατασκευή.


Οι τοιχογραφίες, που δημιουργήθηκαν το 1835 από τον Bernhard von Neher, απεικονίζουν τη νικηφόρα επιστροφή του αυτοκράτορα Λουδοβίκου του Δ'  μετά τη Μάχη του Mühldorf το 1322.

Η Πύλη Isar σήμερα στεγάζει ένα μουσείο χιουμοριστικής τέχνης αφιερωμένο στον Γερμανό ηθοποιό και κωμικό Karl Valentin.Επίσης υπάρχει μια καφετέρια για τους επισκέπτες.


επίσκεψη

Κοντά στην πύλη υπάρχει σταθμός U-bahn (ούμπαν,ο υπόγειος σιδηρόδρομος) και S-bahn (ές μπαν,ο υπέργειος,βγαίνει και πάνω από το έδαφος).Έχει πολλές γραμμές και η πρόσβαση είναι εύκολη.Στο σημείο.
 
Την πύλη την επισκέφτηκα τον Ιούλιο του 2013 κατά την παραμονή μου στο Μόναχο . Πήγα όμως απογευματινές ώρες  και δυστυχώς είχα αργήσει.Το μουσείο στο εσωτερικό της ήταν κλειστό.Δεν βρήκα άλλη ευκαιρία να ξαναπάω.

Ένα από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο Μόναχο.


Υ.Γ.Πολύ καλές βγήκαν οι φωτογραφίες αν κρίνεις ότι τις τράβηξα με ένα φτηνό κινητό που αγόρασα εκεί με κάμερα τρία μεγκαπίξελ.Δεν περίμενα να βγούν τόσο καθαρές.


Διαβάστε επίσης
Τα ταξίδια μου (Μόναχο): η κεντρική πλατεία της Παρθένου,Μαρίενπλατς.
οι Βαυαροί και η γλώσσα τους.

Σου άρεσε η ανάρτηση;Στήριξε την προσπάθειά μας με ένα like!

Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive