Τί γλώσσα μιλούν οι Πακιστανοί;

Στην Ελλάδα οι Πακιστανοί μετανάστες  είναι οι τρίτοι σε αριθμό μετά από τους Αλβανούς,που είναι και οι πολυπληθέστεροι,και αυτούς που προέρχονται από χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Πολλοί Έλληνες σίγουρα έχουν αναρωτηθεί τί γλώσσα μιλούν όλοι αυτοί οι Πακιστανοί μετανάστες και πρόσφυγες.


Η απάντηση είναι ότι μιλούν όχι μόνο μία αλλά πολλές γλώσσες σε κάποιες περιπτώσεις συγγενικές μεταξύ τους.

Στο Πακιστάν η επίσημη κρατική γλώσσα είναι το Ουρντού ,τα οποία όμως είναι η μητρική γλώσσα μόνο ενός μικρού τμήματος του πληθυσμού και χρησιμοποιείται ώς γλώσσα συνεννόησης (lingua franca) στην περιοχή.

Οι υπόλοιποι μιλούν ως μητρική περιφερειακές γλώσσες περισσότερο ή λιγότερο διαδεδομένες όπως τα Σίνδι,τα Παστό,τα Σεράϊκι,τα Βαλόχι και τα Πουντζάμπι που είναι και η πιο διαδεδομένη γλώσσα στο Πακιστάν.

Τα Πουντζάμπι τα μιλούν ή τα καταλαβαίνουν περίπου το 70 τοις εκατό του πληθυσμού του Πακιστάν και θα μπορούσαν να είναι η επίσημη γλώσσα του.

Για λόγους όμως ιστορικούς ως επίσημη γλώσσα επιλέχθηκαν τα ουρντού.Τα Πουντζάμπι είναι επίσης πολύ διαδεδομένα στην πακιστάνικη διασπορά στην Ευρώπη.

Οπότε την επόμενη φορά που θα ακούσετε δύο Πακιστανούς να μιλάνε μεταξύ τους το πιο πιθανό είναι ότι μιλάνε είτε Ουρντού είτε Πουντζάμπι.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε και αυτές τις σχετικές αναρτήσεις:
Ουρντού,η πακιστανική γλώσσα
Τα Πουντζάμπι.
Τα Παστό
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive