Η Τουρκική στην ΕΕ μέσω Κύπρου

Ερωτήματα από τον Eur. Ing. Φίλιππο Μιχαηλίδη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ την υιοθέτηση της τουρκικής γλώσσας -η οποία είναι επίσημη γλώσσα της Κυπριακής Δημοκρατίας-, ως γλώσσα της ΕΕ και προς τούτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας να εξετάσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δήλωσε πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ναι, η Τουρκική είναι επίσημη γλώσσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία όμως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει. Δεν μπορεί η Τουρκία να ενεργεί αλά καρτ. Αυτό για το οποίο θα μπορούσε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενημερώσει την ΕΕ είναι πως μόλις η Τουρκία αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και υπογράψει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβάλει την επόμενη ημέρα αίτημα για να γίνει η Τουρκική επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Μέχρι τότε, οποιαδήποτε δική μας ενέργεια θα αποδειχθεί επικίνδυνη.

Έχουμε ήδη δει την αντίδραση των Τουρκοκυπρίων στο θέμα του χαλλουμιού, είδαμε παλαιότερα και την επιμονή τους να εκπροσωπούνται με 2 ευρωβουλευτές ακόμη και πριν τη λύση, αν λοιπόν προχωρήσουμε μονομερώς με το θέμα της γλώσσας, τους δίνουμε επιχειρήματα για τέτοια παράλογα αιτήματα. Μάλιστα θα μας κατηγορήσουν ότι τόσο καιρό τους αποστερούσαμε τα δικαιώματά τους. Τους... αππώσαμε για το χαλλούμι και είδαμε το θράσος του Ακιντζί.
http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-epistoles/441/296665/i-tourkiki-stin-ee-meso-kyprou
www.lingetscript.com

Share:

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Blog Archive

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

email submit

Learn languages by email!

learn German

Enter your email address:


learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive