Συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας για αναθεώρηση σχολικών βιβλίων


Πρωτόκολλο συνεργασίας των μελών της μεικτής επιτροπής αναθεώρησης σχολικών βιβλίων συνυπέγραψαν σήμερα στα Τίρανα της Αλβανίας ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δεμερτζόπουλος με τον Αλβανό ομόλογό του Arbjan Mazniku.

Νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, συναντήθηκε διαδοχικά με την υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού της Αλβανίας, Lindita Nicolia, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Νiko Pelesh, τον πρόεδρο της Βουλής Ilir Meta, τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Ντούλε, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί το Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο «Αρσάκειο Τιράνων» και θα έχει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο. Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, θα μεταβεί στη Νότια Αλβανία, όπου θα επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο Αργυροκάστρου «Παντελή Σωτήρη», τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου, το στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βουλιαράτι και τέλος το Πολιτιστικό Κέντρο Δερβιτσάνης.



Στην αντιπροσωπεία του υπουργείου Παιδείας που επισκέπτεται την γειτονική χώρα συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Αθανάσιος Κυριαζής.

* Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης Τύπου των δύο υπουργών.


Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδου στην Αλβανία

Τα Τίρανα επισκέπτεται από σήμερα το πρωί ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με την αλβανίδα ομόλογό του κ. Λιντίτα Νικόλλα, με την οποία συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητάς τους, καθώς και οι δυνατότητες για περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της Παιδείας. Μετά το πέρας των συνομιλιών τους, οι δύο υπουργοί απηύθυναν χαιρετισμό στη δεύτερη συνάντηση της Μεικτής Επιτροπής για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων Ελλάδας και Αλβανίας. Στη συνέχεια παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

διάβασε περισσότερα

www.lingetscript.com
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive