O γλωσσικός ελληνισμός της Αγγλικής

Ο Σοφός άνθρωπος
ΤΟΥ ΘΩΜΑ Γ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Οι επιστήμονες της Ιστορίας λένε ότι η περίοδος από την εμφάνιση του ανθρώπου έως την ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ονομάζεται Προϊστορία. Αυτή η περίοδος χωρίζεται στην Παλαιολιθική Εποχή, την Εποχή του Λίθου, τη Μεσολιθική, τη Νεολιθική και την Εποχή του Χαλκού. Η τελευταία εκτείνεται από το 3000 π.χ. έως 1100 π.χ. περίπου. Στην Παλαιολιθική Εποχή εμφανίζονται οι πρώτοι άνθρωποι στην Αφρική.

Η εποχή αυτή στην αγγλική γλώσσα έχει ακραιφνή ελληνική ορολογία: Prehistory, Paleolithic, Mesolithic, Neolithic, Chalcolithic και με πολλούς άλλους όρους όπως: paleontology, biology, archaeology, archaeoastronomy, anthropology κ.λπ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Στα προϊστορικά χρόνια εμφανίζεται ο άνθρωπος που ονομάστηκε από τους επιστήμονες ο Ικανός Άνθρωπος, με λατινική ορολογία homo habilis (= αυτός που επινοεί/έχει). Αυτός ζει ομαδικά, κατασκευάζει εργαλεία, και λέγεται ότι ζει στην Αφρική. Δεύτερος έρχεται ο Όρθιος Άνθρωπος, με το λατινικό όνομα homo erectus. Αυτός βελτιώνει τα εργαλεία, ανακαλύπτει τη φωτιά και τα ίχνη του απλώνονται στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία. Στην τρίτη κατηγορία ανήκει ο Σοφός Άνθρωπος. Αυτός ονομάστηκε homo sapiens, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο εγκέφαλο. Στην τέταρτη κατηγορία ανήκει ο Σοφότατος Άνθρωπος που ονομάστηκε homo sapiens sapiens. Επινοεί την τέχνη και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

διάβασε περισσότερα
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive