Κρητικός μιλά 32 γλώσσες!

Ο Έλληνας από την Κρήτη που μιλά 32 γλώσσεςΕυρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών σήμερα και δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον Ιωάννη Οικονόμου από την Κρήτη που θεωρείται ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος στην Ευρώπη!

Ο Νέλσον Μαντέλα κάποτε είχε πει: “Αν μιλήσεις σε έναν άνθρωπο σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει, αυτό πηγαίνει στον κεφάλι του. Αν του μιλήσεις στην δική του γλώσσα, τότε πάει στην καρδιά του”. Μπορεί να μην επηρεάστηκε από τη φράση αυτή, αλλά σίγουρα μπορεί να μιλήσει στις καρδιές των ανθρώπων.

Ο Ιωάννης Οικονόμου δεν είναι σαν τους συνηθισμένους ανθρώπους, που μιλούν άπταιστα μία ή δύο ή τρεις ή ακόμα και τέσσερις γλώσσες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν γνωρίζει περισσότερες από τριάντα;

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, σπούδασε γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές μεσανατολικών γλωσσών και πολιτισμών στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια. Πλέον εργάζεται ως μεταφραστής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.

διάβασε περισσότερα

lingetscript.com

Share:

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Blog Archive

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

email submit

Learn languages by email!

learn German

Enter your email address:


learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive