Μάθε παιδί μου γράμματα και ας είναι ξένες γλώσσες!



Επιστροφή στα θρανία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών σηματοδοτεί για αρκετούς ενήλικες, η ανάγκη για εμπλουτισμό του βιογραφικού τους αλλά και για αναζήτηση δουλειάς σε ξένες χώρες. Το φαινόμενο εντάθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αν και οι Έλληνες πάντοτε χρησιμοποιούσαν αρκετές ξένες ορολογίες στην καθημερινή τους ομιλία.
Κατά καιρούς ποικίλουν και οι γλώσσες που επιλέγει κάποιος να μάθει. Αυτό εξαρτάται από το κίνητρο που έχει. Εάν δηλαδή θελήσει να μάθει Ρωσικά ή Κινεζικά για να βρει πιο εύκολα εργασία στο χώρο του τουρισμού, ή Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, ώστε να ξενιτευτεί αναζητώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Η μεγάλη ζήτηση
Όσο για τις πιο περιζήτητες γλώσσες, μεγάλη ζήτηση φαίνεται να έχουν τα Ιταλικά, τα Ρωσικά και τα Κινέζικα, ενώ έπονται τα Γαλλικά και τα Γερμανικά που έχουν πλέον πέσει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που συμβαίνει πανελλαδικά αντανακλά την εικόνα και σε τοπικό επίπεδο, είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών. Η κ. Ντιάνα Παράσχη με δηλώσεις της στο “Ionian Channel”, επεσήμανε πως “γλώσσες όπως είναι τα Γαλλικά και τα Γερμανικά παρουσιάζουν μια κάμψη από την αρχή της κρίσης, αφού οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια δεν γράφουν τα παιδιά τους σε δεύτερη γλώσσα”.

Ιδιαίτερα αγαπητή και προσιτή γλώσσα στους ενήλικες είναι τα Ιταλικά, όπου παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση. παρουσιάζουν ζήτηση κυρίως στους ενήλικες. Αναφερόμενη στα Αγγλικά τονίζει πως “έχουν απειροελάχιστες διαφοροποιήσεις αφού θεωρούνται απαραίτητα για το βιογραφικό κάποιου είτε θέλει να εργαστεί, είτε να φύγει στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία”, ενώ για τις περίεργες γλώσσες πρόσθεσε ότι “τα Ρωσσικά δεν υπήρχαν όταν ξεκίνησε η κρίση αλλά η έλευση τουριστών την κατέστησε αναγκαία και τα Κινέζικα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η ζήτηση όπως σε άλλες περιοχές που υπάρχουν φροντιστήρια αποκλειστικά και μόνο για αυτά”.

διάβασε περισσότερα
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive