μαθητες Αυστρια
Επίσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο Δήμο Ρόδου και στην Μητρόπολη Ρόδου  πραγματοποίησαν οκτώ (8) Αυστριακοί μαθητές που διακρίθηκαν στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα, στην  Ολυμπιάδα  που διοργανώθηκε φέτος -όπως και κάθε χρόνο- στη χώρα τους.
Στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών  συμμετείχαν μαθητές από επτά  κρατίδια της Αυστρίας. Από τη διαδικασία διάκρισης ξεχώρισε και ο Μεγάλος Ολυμπιονίκης μαθητής, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε ότι στα πλάνα του είναι να προχωρήσει τις σπουδές του στην Ελληνική Φιλοσοφία και Αιγυπτιολογία.

Τους μαθητές κ.κ.  Andrea Bahtijari, Teresa Beer, Moritz Dafert, Hanna Fritz, Katharina Gerhold, Sophie Hollwoeger, Muenster Clara Frein –Kistner και Philipp Seyr, συνόδευε η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Αθήνα Magister κ.  Melita Schubert, η οποία γεννήθηκε στη χώρα μας και θεωρεί την Ελλάδα γενέτειρά της, ο  επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο κ. Σάββας  Παπαγεωργίου,  το  μέλος του Έλληνο-Αυστριακού Συνδέσμου ξεναγός κ. Μαρίτσα Μαντικού, καθώς και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός τους Magister η  καθηγήτρια Ελληνικών, Λατινικών και Γερμανικών στο γυμνάσιο Akademisches Gymnasium Graz και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Karl–Frabzeus Universitat Graz κ. Ευριδίκη Σύρου.