Το πιο... πρόστυχο πανεπιστήμιο βρίσκεται στην Ιαπωνία – Αλλάζει το όνομα του γιατί παραπέμπει σε σεξουαλικά υπονοούμενα .

Το πιο... πρόστυχο πανεπιστήμιο βρίσκεται στην Ιαπωνία – Αλλάζει το όνομα του γιατί παραπέμπει σε σεξουαλικά υπονοούμενα

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πανεπιστήμια της ΙαπωνίαςΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/38089-to-pio-prostyxo-panepistimio-vrisketai-stin-iaponia-allazei-to-onoma-tou-giati-parapempei-se-seksoualika-yponooymena


Τόσο ο διδακτικός όσο και ο ερευνητικός τομέας του είναι αξιοζήλευτοι, ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των υποψηφίων εισακτέων ανεβαίνει με πολύ υψηλούς ρυθμούς. Για αυτό το λόγο, το πανεπιστήμιο Κίνκι αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας μαθήματα σε ξένες γλώσσες και κάνοντας άνοιγμα σε φοιτητές άλλων χωρών. Προτού το κάνει όμως, το ιαπωνικό πανεπιστήμιο φρόντισε να διορθώσει το μοναδικό του μειονέκτημα που δεν είναι άλλο από το... πρόστυχο όνομα του.

Ως γνωστόν η λέξη «kinky», παρότι η αρχική της σημασία μεταφράζεται ως «εκκεντρικός» ή «ιδιότροπος», συνδέεται με... πρόστυχες πράξεις την ώρα της σεξουαλικής επαφής. Μάλιστα, επειδή δεν υπάρχουν και πολλά συνώνυμα που να περιγράφουν... αντίστοιχες καταστάσεις, η ταύτιση της λέξεως με τη σεξουαλική ιδιαιτερότητα είναι πλέον ολοκληρωτική. Θέλοντας λοιπόν να προσεγγίσει φοιτητές από άλλες, κυρίως αγγλόφωνες, χώρες το ιαπωνικό πανεπιστήμιο δεν θέλησε να ρισκάρει κρατώντας το παλιό του όνομα.

Οπως ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο, από τον Απρίλιο του 2016 το όνομα του θα αλλάξει από «Κίνκι» σε «Κιντάι». Την ίδια περίοδο θα ξεκινήσει και η παράδοση μαθημάτων σε ξένες γλώσσες που θα αφορά τους φοιτητές από χώρες εκτός της Ιαπωνίας. Αλλωστε οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου γνώριζαν το «πρόβλημα» από καιρό και είχαν εκφράσει ανοιχτά τη δυσφορία τους για αυτό.

Μιλώντας για τη σημαντική απόφαση που πήρε, ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, Χιτόσι Σιοζάκι τόνισε πως: «Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές από το εξωτερικό. Για αυτό το λόγο, δεν θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε το όνομα του πανεπιστημίου ως έχει, ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν παρεξηγήσεις.»
https://www.eleftheriaonline.gr/
Share:

Επικοινωνία

Επικοινωνία
Επικοινωνία στο email glossesweb@gmail.com
Subscribe To Get Updates To Your Inbox
Get This Widget

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


learn Russian by email
Μάθε ρώσικα στο ημέιλ σου.

Labels

Blog Archive