Οι μαθητές της Βικτώριας «γυρίζουν την πλάτη τους» στις ξένες γλώσσες.

Ποσοστό λιγότερο του 63% επιλέγει να μάθει μία δεύτερη γλώσσα

Το 1999 πάνω από 88% των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βικτώρια μάθαινε μία δεύτερη γλώσσα. Σήμερα, όμως, το ανάλογο ποσοστό δεν ξεπερνά το 63% και αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο η παρούσα κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος στην Πολιτεία θέσπισαν αρκετά προγράμματα για να ενθαρρύνουν τους μαθητές δημοτικών σχολείων να μάθουν μία ακόμα γλώσσα.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας και ενώ αναμενόταν να αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των μαθητών που μαθαίνουν μία ακόμα γλώσσα, το 2011 μόνο ένα επιπρόσθετο 0,3% άρχισε την εκμάθησή της.
Παρά το γεγονός ότι ακαδημαϊκοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα τελευταία τρία χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την εισαγωγή των ξένων γλωσσών στα δημοτικά σχολεία αλλά και για την ενθάρρυνση των μαθητών στην εκμάθηση της, η κυβέρνηση Napthine επιμένει ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εκπληρώσει την προεκλογική της δέσμευση ότι όλα τα δημοτικά σχολεία της Βικτώριας θα προσφέρουν μάθημα ξένης γλώσσας, ενώ έως το 2025 κάθε μαθητής από την πρώτη τάξη του Δημοτικού και έως την Τετάρτη τάξη Γυμνασίου θα μαθαίνει μία ακόμα γλώσσα εκτός της Αγγλικής.
Η παρούσα κυβέρνηση χρηματοδότησε με $6 εκατ. ειδικό πρόγραμμα υποτροφιών για την ειδίκευση δασκάλων ξένων γλωσσών και εισήγαγε το συγκεκριμένο μάθημα σε 102 σχολεία της επαρχιακής Βικτώριας στα οποία και διδάσκεται με την συνδρομή νέας διαδικτυακής πλατφόρμας.
«Καλά και ωφέλιμα όλα αυτά» δήλωνε ο κ. Andrew Ferguson, πρόεδρος του Παραρτήματος Βικτώριας του Συνδέσμου Δασκάλων Γλωσσών. «Γνωρίζουμε ότι και τα δύο κόμματα επιδιώκουν οι ξένες γλώσσες να μπουν σε όλα τα σχολεία της Βικτώριας αλλά το κάθε κόμμα υιοθετεί διαφορετικά προγράμματα προώθησής τους τα οποία διακόπτονται όταν αλλάζει και η κυβέρνηση και αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στην σωστή εφαρμογή τους προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος. Χρειάζεται διακομματική συνεργασία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ferguson.
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive