Στιγμές από το Βυζάντιο-.Από πού βγήκε η φράση "Τον πήραν στο ψηλό."Από πού βγήκε η φράση τον πήραν στο ψηλό;Σύμφωνα με μια εκδοχή η γνωστή φράση προήλθε από το εξής περιστατικό:

Στο Βυζάντιο, συχνά ο λαός ξεσηκωνόταν εξαιτίας της καταπίεσης. Όταν η εξέγερση του λαού πετύχαινε, οι επαναστάτες ανέβαζαν δικό τους βασιλιά ,εκδίωκαν τους παλιούς αυλικούς και τους αντικαθιστούσαν με δικούς τους.

Στη Βασιλεύουσα,λίγο έξω από το Επταπύργιο,υπήρχε ένα μέρος που ονομαζόταν Ψηλό,το οποίο εξακολουθεί να λέγεται έτσι ακόμα και σήμερα.Η τοποθεσία βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα, σε μέρος ψηλό.

Στο σημείο αυτό, λοιπόν,οι επαναστάτες οδηγούσαν αλυσοδεμένους τους μέχρι πριν από λίγο βασανιστές τους, τους κρεμούσαν σ’ ένα δέντρο κι άρχιζαν να τους εξευτελίζουν με το χειρότερο τρόπο. Μικροί και μεγάλοι, περνούσαν μπροστά από τον βασανιστή,τον έφτυναν ή του έριχναν λεμονόκουπες κ.α.Κατόπιν τον ξεκρεμούσαν κι έτσι δεμένος όπως ήταν τον πετούσαν στη θάλασσα.

Από την τιμωρία αυτή και από την ονομασία της τοποθεσίας που έσερναν τους τιμωρημένους βασανιστές βγήκε λοιπόν η φράση «τον πήραν στο ψηλό»...
Share:

Επικοινωνία

Επικοινωνία
Επικοινωνία στο email glossesweb@gmail.com
Subscribe To Get Updates To Your Inbox
Get This Widget

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


learn Russian by email
Μάθε ρώσικα στο ημέιλ σου.

Labels

Blog Archive