Το κάστρο Hohenzollern Burg στη Γερμανία.

το κάστρο Hohenzollern Burg βρίσκεται στη Στουτγκάρδη
Το Hohenzollern Burg (μπούργκ- κάστρο) είναι ένα κάστρο που βρίσκεται κοντά στη Στουγκάρδη της Γερμανίας.Πήρε το όνομά του από τη δυναστεία των Hohenzollern,μιας πρωσικής οικογένειας βασιλιάδων (König - κένιχ - βασιλιάς) και αυτοκρατόρων (kaiser-κάιζεα- αυτοκράτορας ) της Πρωσίας,Γερμανίας και Ρουμανίας.Κατά την ιστορία του το κάστρο γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε δύο φορές.


Το πρώτο κάστρο χτίστηκε τον 11ο μ.Χ. αιώνα  και καταστράφηκε ολοκληρωτικά το 1423  μετά από μια 10μηνη πολιορκία από το δουκάτο της Σουηβίας.Ένα δεύτερο,πιο γερό κάστρο κατασκευάστηκε στη θέση του παλιού το 1461 το οποίο χρησίμευε ως καταφύγιο των καθολικών Hohenzollern της Σουηβίας κατά τη διάρκεια του τριακονταετούς πολέμου.Με το πέρασμα των αιώνων έχασε τη στρατηγική του σημασία και μέχρι τον 18ο αιώνα είχε καταρρεύσει σχεδόν ολοκληρωτικά από την έλλειψη συντήρησης εκτός από το εκκλησάκι,το μόνο κτίριο που επιβίωσε από τους μεσαιωνικούς χρόνους.
η εκκλησία του κάστρου
η κεντρική αυλή του κάστρου
Το τρίτο κάστρο που επιβιώνει και μέχρι σήμερα ,χτίστηκε από τον βασιλιά της Πρωσίας Φρειδερίκο Γουλιέλμο τον Δ´,μέλους της δυναστείας των Hohenzollern.Για το νέο κάστρο ο Φρειδερίκος Γουλιέλμος επέλεξε τον αγγλικό νεογοτθικό ρυθμό. Το κάστρο δεν κατοικήθηκε και χρησιμοποιούταν ως οικογενειακό μνημείο μέχρι το 1945 κατοικήθηκε από τον Πρώσσο πρίγκηπα Βίλχελμ ο οποίος μετά το θάνατό του θάφτηκε εκεί με τη σύζυγό του.
το στέμα του Βιλχέλμου του Β´ φυλάσσεται στο κάστρο
ένας από τους πύργους
Σήμερα στο κάστρο φυλάσσονται κάποια ιστορικά αντικείμενα όπως το στέμα του Βίλχελμ του Β',κάποια προσωπικά αντικείμενα του Φρειδερίκου του Μέγα και ένα γράμμα του Αμερικανού προέδρου Τζόρτζ Γουάσινγκτον που ευχαριστούσε τον οίκο των Hohenzollern για την βοήθειά του στην αμερικανική επανάσταση.Το κάστρο στις μέρες μας είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
το Hohenzollern Burg από μακρυά
το κάστρο Hohenzollern Burg από τον αέρα
Share:

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Blog Archive

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

email submit

Learn languages by email!

learn German

Enter your email address:


learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive