Το χριστουγεννιάτικο παζάρι της Νυρεμβέργης (Christkindlesmarkt)

Το παζάρι στην πλατεία Hauptmarkt
Το Christkindlesmarkt (κριστ κίντλες μάγ-κτ) είναι ένα χριστουγεννιάτικο υπαίθριο παζάρι που λαμβάνει χώρα ετησίως στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας κατά τη νηστεία πριν τα Χριστούγεννα ,τη μικρή Σαρακοστή.

Το παζάρι γίνεται στην πλατεία Hauptmarkt και στους γύρω δρόμους και κάθε χρόνο στήνονται περισσότερες από 200 παράγκες που εκθέτουν τα παραδοσιακά προϊόντα τους,τρόφιμα,όπως το ψωμί από τζίντζερ,το λουκάνινο bratwurst και το ζεστό κρασί glühwein.Επίσης χριστουγεννιάτικα στολίδια,παιχνίδια και άλλα προϊόντα τέχνης.Είναι παγκοσμίως γνωστό και το επισκέπτονται πάνω απο εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Christkindlesmarkt θα πει η αγορά του παιδιού-Χριστού (Christ-Χριστός,Kind-παιδί,markt-αγορά).Το παζάρι είναι η χαρά των παιδιών αφού υπάρχει καρουζέλ με αλογάκια και τρενάκι με ατμό.

Η ιστορία του παζαριού χάνεται στα βάθη του χρόνου και η πρώτη αναφορά σ'αυτό είναι ένα ξύλινο κουτί του 1628 που στον πάτο του έχει σκαλισμένες τις λέξεις Kindles-Markt.Κατά κάποιο τρόπο θυμίζει τα παραδιακά υπαίθρια παζάρια στην Ελλάδα,το έθιμο των οποίων τελευταίως μάλλον έχει ξεφτίσει.

Πάντως αν βρεθείτε στο παζάρι της Νυρεμβέργης μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα 'ανθρωπάκια από δαμάσκηνο' που είναι ένα από τα αγαπημένα σουβενίρ.Επίσης προτείνουμε ψημένα λουκάνικα και ζεστό κρασί με ή χωρίς μπαχαρικά.

 


Διαβάστε επίσης
γιορτινές ευχές στα γερμανικά
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive