Ελέφαντας μιλάει κορεάτικα!

Ο Κόσικ,ένας εικοσιδυάχρονος ελέφαντας στην Κορέα , χρησιμοποιεί την προβοσκίδα του για να παράγει ... ανθρώπινους ήχους και μάλιστα λέξεις στα κορεάτικα!

Με κάποιο τρόπο τροποποιεί τον ήχο που βγάζουν οι φωνητικές του χορδές βάζοντας την προβοσκίδα του μέσα στο στόμα και βγάζει λέξεις όπως τζόα που θα πει καλά στα κορεάτικα.Μέχρι στιγμής ο ελέφαντας συνολικά μπορεί να πει πέντε λέξεις: καλημέρα ,καλά ,γειά,κάτσε και ξάπλωσε.Μάλιστα η προφορά του έχει βελτιωθεί με τα χρόνια.

Δεν είναι σίγουρο ότι ο ελέφαντας καταλαβαίνει το νόημα των λέξεων ή απλά μιμείται και επαναλαμβάνει αυτό που ακούει.Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έμαθε αυτές τις λέξεις από τον δεκαεννιάχρονο εκπαιδευτή του λόγω μοναξιάς,επειδή ήταν ο μοναδικός ελέφαντας στον ζωολογικό κήπο για πολλά χρόνια,στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο Κόσικ είναι ο μοναδικός ζωντανός ελέφαντας που γνωρίζουμε να μιλάει ανθρώπινα.Πάντως δεν είναι σπάνιο οι ελέφαντες να μιμούνται διάφορους ξένους ήχους ,όπως ήχους φορτηγών.Επίσης υπάρουν ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι σε έναν ζωολογικό κήπο στο Καζαχστάν υπάρχει ένας άλλος ελέφαντας που μιλάει ρώσικα!



Δείτε και αυτό το εκπληκτικό αμοντάριστο βίντεο .Στην αρχή νόμιζα ότι μιλάει ο εκπαιδευτής ,αλλά είναι ο ελέφαντας!
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive