Ελέφαντας μιλάει κορεάτικα!

Ο Κόσικ,ένας εικοσιδυάχρονος ελέφαντας στην Κορέα , χρησιμοποιεί την προβοσκίδα του για να παράγει ... ανθρώπινους ήχους και μάλιστα λέξεις στα κορεάτικα!

Με κάποιο τρόπο τροποποιεί τον ήχο που βγάζουν οι φωνητικές του χορδές βάζοντας την προβοσκίδα του μέσα στο στόμα και βγάζει λέξεις όπως τζόα που θα πει καλά στα κορεάτικα.Μέχρι στιγμής ο ελέφαντας συνολικά μπορεί να πει πέντε λέξεις: καλημέρα ,καλά ,γειά,κάτσε και ξάπλωσε.Μάλιστα η προφορά του έχει βελτιωθεί με τα χρόνια.

Δεν είναι σίγουρο ότι ο ελέφαντας καταλαβαίνει το νόημα των λέξεων ή απλά μιμείται και επαναλαμβάνει αυτό που ακούει.Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έμαθε αυτές τις λέξεις από τον δεκαεννιάχρονο εκπαιδευτή του λόγω μοναξιάς,επειδή ήταν ο μοναδικός ελέφαντας στον ζωολογικό κήπο για πολλά χρόνια,στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο Κόσικ είναι ο μοναδικός ζωντανός ελέφαντας που γνωρίζουμε να μιλάει ανθρώπινα.Πάντως δεν είναι σπάνιο οι ελέφαντες να μιμούνται διάφορους ξένους ήχους ,όπως ήχους φορτηγών.Επίσης υπάρουν ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι σε έναν ζωολογικό κήπο στο Καζαχστάν υπάρχει ένας άλλος ελέφαντας που μιλάει ρώσικα!Δείτε και αυτό το εκπληκτικό αμοντάριστο βίντεο .Στην αρχή νόμιζα ότι μιλάει ο εκπαιδευτής ,αλλά είναι ο ελέφαντας!
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive