Ήταν η μινωϊκή μια αφροασιατική γλώσσα;


Μίνης ο πρώτος Φαραώ της Αιγύπτου
Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η αναποκρυπτογράφητη,μέχρι σήμερα,γραφή της Γραμμικής Α από την Κρήτη κρύβει τη μινωϊκή γλώσσα.Αλλά ποια ακριβώς είναι η φύση της μινωϊκής παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  Αγία Τριάδα του Τζον Γιάνγκ η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες διαδικτιακές πηγές για τη Γραμμική Α σήμερα, ''η Γραμμική Α χρησιμοποιεί κυρίως τρία φωνήεντα Α, Ι και U». Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση δεδομένου ότι, αν δεν απατώμαι,η αρχαία αιγυπτιακή, μια αφροασιατική γλώσσα, είχε επίσης τα ίδια φωνήεντα Α, εγώ και τ U.Περίεργη σύμπτωση.Δεν νομίζετε;

Επιπλέον, το όνομα του  βασιλιά Μίνωα μοιάζει εκπληκτικά  με το όνομα του Μίνη ή Μένη του πρώτου Φαραώ της Αιγύπτου, αρχικά γνωστό ως Μιν σύμφωνα με τον Ηρόδοτο.

Οι ομοιότητες αυτές,βεβαια, δεν μπορεί να αποδείξουν τίποτα ακόμη, αλλά μπορούν να καταδείξουν μια πιθανή αφροασιατική προέλευση και μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι τα σύμβολα της Γραμμικής Α γράφουν μια αφροασιατική γλώσσα, που σχετιζόταν με την αρχαία αιγυπτιακή, αλλά είχε μια διακριτή μορφή.Από την άλλη ίσως να μην συμβαίνει τίποτα από αυτά.

Τέλος πάντων, αυτές οι παρατηρήσεις μου,με βασάνιζαν αρκετό καιρό τώρα και έπρεπε να τις μοιραστώ μαζί σας.Και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο για νέα ευρήματα ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.


Διαβάστε επίσης
Η δομή της μινωϊκής γλώσσας.
Οι μινωϊκές γραφές της Κρήτης.
Τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά.
Share:

No comments:

Post a Comment

Επικοινωνία

Επικοινωνία
Επικοινωνία στο email glossesweb@gmail.com
Subscribe To Get Updates To Your Inbox
Get This Widget

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


learn Russian by email
Μάθε ρώσικα στο ημέιλ σου.

Labels

Blog Archive