Μερικές απλές συμβουλές για να μάθετε μια ξένη γλώσσα γρήγορα.

Όλοι θα θέλαμε να μάθουμε μια ξένη γλώσσα όσο πιο εύκολα γίνεται με τον πιο ανώδυνο για εμάς τρόπο χωρίς να παιδευόμαστε με πολύπλοκες γραμματικές και ακαταλαβίστικους κανόνες.Οι λίγες συμβουλές που ακολουθούν,παρά την απλότητά τους,μπορούν να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες. Ακολουθείστε τες και πιστέψτε με δεν θα χάσετε.

Ξεκινάμε:
  • Να μαθαίνετε δέκα-είκοσι καινούριες λέξεις την ημέρα.Δέκα για τους αρχάριους,είκοσι για τους πιο προχωρημένους.Επικεντρωθείτε στο βασικό λεξιλόγιο που πιστεύεται ότι θα σας χρειαστεί στην καθημερινή ζωή.Μην επιλέγετε τυχαίες λέξεις ,που πιθανόν να τις ακούσετε μια φορά το μήνα.Θυμάμαι διάβαζα ένα βιβλίο φράσεων και βασικού λεξιλογίου στα ρώσικα και συνάντησα τη λέξη αλειφή.Πόσο συχνά θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη αν επισκεπτόμουν τη Ρωσία;
  • Να χρησιμοποιείτε λεξικό.Μην το βλέπετε σαν αγγαρεία.Όταν συναντάται μια καινούρια λέξη που σας ενδιαφέρει,ρίξτε μια ματιά στο λεξικό.Μην το αμελείτε.
  • Να μαθαίνετε ολόκληρες φράσεις που μπορούν να σας χρησιμεύσουν.Όσες πιο πολλές έτοιμες φράσεις απομνημονεύσετε τόσο το καλύτερο.Έτσι πάντα θα έχετε κάτι να πείτε.
  • Να δουλεύτε την προφορά σας.Μπορεί στην αρχή να δυσκολεύεστε πολύ να διαβάσετε μια φράση,αλλά με εξάσκηση θα τα καταφέρετε και θα είστε σε θέση να διαβάζετε αρκετά πιο γρήγορα.
  • Διαβάστε οτιδήποτε βρείτε για τη γλώσσα και τη χώρα που σας ενδιαφέρει ακόμα και αν είναι στα ελληνικά.Θα σας χρησιμεύσουν οι πληροφορίες,μπόρει όχι τώρα.Ίσως αργότερα.
  •  Να παρακολουθείτε εκπομπές και να ακούτε ραδιόφωνο στη γλώσσα που σας ενδιαφέρει.Προσπαθείστε να απομονώσετε ακουστικά κάποια λέξη και κοιτάξτε την στο λεξικό.
  • Αν ξεκινάτε τώρα την ξένη γλώσσα,δείτε το παιδικό Σουσάμι άνοιξε (Sesami Street) στη γλώσσα που σας ενδιαφέρει.Ίσως να ακούγεται γελοίο,αλλά δείτε το παρακάτω βίντεο στα γερμανικά και θα πιστείτε.Το βιντεάκι ονομάζεται U-bahn (ο υπόγειος σιδηρόδρομος,το μετρό).Οι κούκλες αρχίζουν τα τραγούδια και ακούγεται συνέχεια η λέξη U-bahn.Στο τέλος του βίντεο θα σας έχει κολλήσει η λεξούλα!




Απλά μαθήματα ξένων γλωσσών μπορείτε να βρείτε σ'αυτή την ανάρτηση.

Share:

No comments:

Post a Comment

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive