η γραφή Χμερ της Καμπότζης


ακσαρ χμερ
Το αλφάβητο Χμερ είναι ένα συλλαβάριο που χρησιμοποιείται για τη γραφή της ομώνυμης γλώσσας,της επίσημης γλώσσας της Καμπότζης.Πρoήλθε από την βραχμική γραφή της Ινδίας και η παλαιότερη επιγραφή σ'αυτό χρονολογείται στο 611 μ.Χ.

Αποτελείται από 35 σύμφωνα που στο καθένα έχει ένα έμφυτο φωνήεν που δεν διαβάζεται αλλά χρησιμεύει για τον καθορισμό της προφοράς των κανονικών φωνηέντων που ακολουθούν.


 Τα φωνήεντα διακρίνονται σε εξαρτημένα και ανεξάρτητα.Τα σύμφωνα γράφονται σαν λιγατούρες,δηλαδή συνδεδεμένα μαζί με φωνήεντα και η αναγνωσή τους είναι γενικά εύκολη,αλλά όχι πάντα. 

Στα συμπλέγματα συμφώνων κάποια από αυτά γράφονται από κάτω.Επιπλέον υπάρχουν διακριτικά σημεία.Για τη γραφή των αριθμών χρησιμοποιούνται ειδικά σύμβολα.
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive