ουκρανική γλώσσα και αλφάβητο

το ουκρανικό αλφάβητο


Το ουκρανικό αλφάβητο είναι μια παραλλαγή του κυριλλικού αλφαβήτου και χρησιμοποιείται για τη γραφή της ουκρανικής γλώσσας.Αποτελείται από 33 γράμματα.

Για τη γραφή της ουκρανικής έχουν προταθεί διάφορα αλφάβητα με βάση το λατινικό,αλλά κανένα μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να επικρατήσει επί του κυριλλικού.

ουκραΐνσκα αμπέτκα

Η επίσημη ουκρανική γλώσσα κωδικοποιήθηκε με βάση τις νοτιοανατολικές διαλέκτους νότια του Κιέβου, κάτω από τον Δνείπερο (το 4 στο χάρτη).

Οι διάλεκτοι αυτές έχουν πολύ λιγότερα στοιχεία από τις βόρειες αλλά και τις δυτικές διαλέκτους του Λβίβ οι οποίες επηρεάστηκαν περισσότερο από τα πολωνικά.Μάλιστα παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που δεν συναντώνται στις παραπάνω διαλέκτους.

Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive