Τα ρουμάνικα και τα μολδαβικά είναι ίδια γλώσσα;


Η απάντηση είναι και ναι και όχι.Γλωσσολογικά είναι τόσο κοντά που αν η Ρουμανία και η Μολδαβία ήταν μία χώρα τα μολδαβικά θα θεωρούνταν διάλεκτος της ρουμανικής.

Αλλά επειδή όμως υπάρχουν δύο χωριστά κράτη και όπως είχε πει κάποιος γλώσσα είναι μια διάλεκτος με στρατό και ναυτικό, τα Μολδαβικά από πολλούς θεωρούνται ως χωριστή γλώσσα.

Ανάλογη περίπτωση είναι τα βουλγαρικά με τα σκοπιανά και τα σερβικά με κροάτικα.Τα σερβικά με τα μαυροβουνιακά από γλωσσολογική άποψη είναι σχεδόν ακριβώς το ίδιο με κάποιες τοπικές διαφορετικές λέξεις.Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου από τη Σερβία ,άρχισε να προωθείται από κάποιους η άποψη ότι τα μαυροβουνιακά αποτελούν χωριστή γλώσσα.


Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive