Η γλώσσα ίσως δημιουργεί τις σκέψεις και δεν τις μεταφέρει απλά.

Η γλώσσα που μιλάμε μπορεί να βοηθάει στη δημιουργία των σκέψεων και δεν συμμετέχει απλά στη μεταφορά τους.Σ'αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αμερικάνοι ερευνητές ύστερα από γραπτή ή ακουστική δοκιμασία  που υπέβαλαν  σε δίγλωσσους ομίλητες διαφόρων εθνικών ομάδων σχετικά με τις προτιμήσεις και τις προκαταλήψεις .
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τεστ οι προκαταλήψεις και οι προτιμήσεις των δίγλωσσων εξεταζόμενων άλλαζαν ανάλογα με τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν.'Είναι σαν να λες σε μία γλώσσα μου αρέσει το παγωτό και σε κάποια άλλη να λες όχι.',είπε χαρακτηριστικά ένας από τους ερευνητές.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή την έρευνα είναι καταπληκτικό αφού δημιρουργεί ερωτήματα για το πόσο σταθερή ή τυποποιημένη είναι η συμπεριφορά και η άποψη πάνω σε κάτι.
Ο γλωσσολόγος Linguist Benjamin Lee Whorf πρότεινε πρώτος το 1930 ότι η γλώσσα είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη.
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive