Ανακάλυψη δισκίων με ασσυριακή σφηνoειδή γραφήΑρχαιολόγοι  ανακαλύψαν  δισκία ηλικίας 4.000 ετών που αντιπροσωπεύουν μια από τις πρώτες γραπτές συμφωνίες εμπορίου στην Ανατολία, σύμφωνα με  καθηγητή από το Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιστορίας και Γεωγραφίας της Άγκυρας.

 
«Έχουμε ανακαλύψει  δισκία σε σφηνοειδή γραφή μετά από ανασκαφές στο Kültepe-Karum,στην κεντρική επαρχία της Ανατολίας Kayseri,"είπε ο Günbattı . 
Οι αρχαιολόγοι έχουν τη διενεργούν ανασκαφές στο χωριό Karum κοντά στο ανάχωμα Kültepe, όπου οι ζούσαν Ασσύριοι , από το 1948.Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί περίπου 23.000 δισκία σε σφηνοειδή γραφή. 

Ασσυρίοι  εμπόροι  εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πριν από 4.000 χρόνια και πωλούσαν  κασσίτερο και υφάσματα που έφερναν από τη Μεσοποταμία."Το ασσυριακό Βασιλείο στη Μεσοποταμία έκανε γραπτές  εμπορικές συμφωνίες με τα βασίλεια Kanesh και Hahhum  κοντά στο Adiyaman»,."Περίπου 4.500 δισκία έχουν μεταφερθεί λαθραία στο εξωτερικό από το 1948," είπε Günbattı .

Το Kültepe είναι ένα σύγχρονο χωριό κοντά στην αρχαία πόλη της Kanesh (Χεττιτικά Neša), που βρίσκεται στην Kayseri.
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive