Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο από το 2001 με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης,στο Στρασβούργο.Οκτακόσια εκατομύρια ευρωπαίοι από 47 χώρες,κάθε ηλικίας ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερες γλώσσες,μέσα ή έξω από το σχολείο.

Το συμβούλιο της Ευρώπης,πεπεισμένο ότι η γλωσσική μολυμορφία είναι ένα εργαλείο για να επιτευχθεί μεγαλύτερη διαπολιτισμική κατανόηση και ένα δομικό στοιχείο της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης της Ηπείρου μας,προωθεί την πολυγλωσσία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κατά τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών γίνονται διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη όπως εκδηλώσεις για παιδιά,ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές,μαθήματα γλωσσών και συνέδρια.Όλες οι εθνικές αρχές ενθαρρύνονται να οργανώσουν τέτοιες εκδηλώσεις.

εξωτερικός σύνδεσμος
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στη βικιπαίδια
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive