Συγκινεί η ιστορία των Σύρων προσφύγων που μιλούν άπταιστα την… κρητική διάλεκτο.

Συγκλονίζει και συγκινεί η περίπτωση μιας μεγάλης οικογένειας Σύρων προσφύγων που έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου. Ανάμεσα στους 400 πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στον Πειραιά προερχόμενοι από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, μια μεγάλη οικογένεια Σύρων που όπως δήλωσαν στη ρεπόρτερ της τηλεόρασης του ALPHA Ρένα Κουβελιώτη κατάγονται από το Ρέθυμνο και όλοι τους μπόρεσαν να διατηρήσουν τη γλώσσα των προγόνων τους.

Συγκινεί η ιστορία των Σύρων προσφύγων που μιλούν άπταιστα την… κρητική διάλεκτο

Στο βίντεο που έχουν καταγραφεί οι δηλώσεις τους η κρητική προφορά και οι λεξεις της διαλέκτου σκορπούν ρίγη συγκίνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, δύο επιβατηγά πλοία με 400 πρόσφυγες έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του βορειανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, ένα καράβι έφτασε από τη Χίο και τη Μυτιλήνη με 250 πρόσφυγες από το τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν. Ανάμεσα τους εντοπίστηκαν και απόγονοι Ελλήνων προσφύγων, οι οποίοι μάλιστα μιλούν άψογα Ελληνικά με Κρητική προφορά, αφού όπως είπαν μιλώντας στην κάμερα, διατήρησαν την γλώσσα των προγόνων τους.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις των κρητικής καταγωγής προσφύγων από τη Συρίαhttp://www.cretapost.gr
www.lingetscript.com

Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive