Wednesday, January 7, 2015

Ολάντ: Η Γαλλία διέρχεται μια «σοβαρή» κρίση ταυτότητας.

«Πρέπει να έχουμε ακλόνητη δύναμη, θαρραλέο φρόνημα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε σήμερα ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη «εδώ και πολύ καιρό» με μια κρίση ταυτότητας την οποία χαρακτήρισε «σοβαρή» και κάλεσε σε προάσπιση «των αξιών» της «Δημοκρατίας» και του γαλλικού «κοινωνικού μοντέλου», το οποίο αντιμετωπίζει «αμφισβητήσεις».

Φρανσουά Ολάντ
Προσθήκη λεζάντας

Ο Ολάντ τόνισε πως αρνείται να δεχθεί ότι η Γαλλία «αντιμετωπίζει τον Άλλο όπως συνέβη σε ένα νεκροταφείο», αναφερόμενος στον σάλο που προκάλεσε χθες η άρνηση του δημάρχου ενός παρισινού προαστίου να κηδευτεί στο κοιμητήριο του προαστίου αυτού ένα βρέφος από τη μειονότητα των Ρομά, πυροδοτώντας αντιδράσεις αγανάκτησης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ερωτήθηκε από το ραδιοσταθμό France Inter εάν θεωρεί πως η χώρα του διέρχεται μια κρίση ταυτότητας. Απάντησε: «Ναι, και εδώ και πολύ καιρό. Ναι, και είναι σοβαρή. Ναι, και είναι βαριά, διότι το περιβάλλον είναι απειλητικό. Πρέπει λοιπόν να έχουμε ακλόνητη δύναμη, θαρραλέο φρόνημα».

διάβασε περισσότερα

www.lingetscript.com

📜 Discover Glyphscribe!

Dive into the fascinating world of hieroglyphics with this fun, educational keyboard app.
Install now and start typing with ancient symbols!

📱 Install Now

Available on Google Play • Updates automatically

FOLLOW ME

Search This Blog

Translate

Recent comments

Followit

Popular

Contact us.

Name

Email *

Message *