Ολάντ: Η Γαλλία διέρχεται μια «σοβαρή» κρίση ταυτότητας.

«Πρέπει να έχουμε ακλόνητη δύναμη, θαρραλέο φρόνημα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε σήμερα ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη «εδώ και πολύ καιρό» με μια κρίση ταυτότητας την οποία χαρακτήρισε «σοβαρή» και κάλεσε σε προάσπιση «των αξιών» της «Δημοκρατίας» και του γαλλικού «κοινωνικού μοντέλου», το οποίο αντιμετωπίζει «αμφισβητήσεις».

Φρανσουά Ολάντ
Προσθήκη λεζάντας

Ο Ολάντ τόνισε πως αρνείται να δεχθεί ότι η Γαλλία «αντιμετωπίζει τον Άλλο όπως συνέβη σε ένα νεκροταφείο», αναφερόμενος στον σάλο που προκάλεσε χθες η άρνηση του δημάρχου ενός παρισινού προαστίου να κηδευτεί στο κοιμητήριο του προαστίου αυτού ένα βρέφος από τη μειονότητα των Ρομά, πυροδοτώντας αντιδράσεις αγανάκτησης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ερωτήθηκε από το ραδιοσταθμό France Inter εάν θεωρεί πως η χώρα του διέρχεται μια κρίση ταυτότητας. Απάντησε: «Ναι, και εδώ και πολύ καιρό. Ναι, και είναι σοβαρή. Ναι, και είναι βαριά, διότι το περιβάλλον είναι απειλητικό. Πρέπει λοιπόν να έχουμε ακλόνητη δύναμη, θαρραλέο φρόνημα».

διάβασε περισσότερα

www.lingetscript.com

Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive