Χιλιάδες ιατρικοί όροι στα αγγλικά προέρχονται από την ελληνική γλώσσα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ευλογία ή κατάρα για τους Ελληνοκύπριους φοιτητές νοσηλευτικής;

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, το Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου οργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Χιλιάδες ιατρικοί όροι στα αγγλικά προέρχονται από την ελληνική γλώσσα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ευλογία ή κατάρα για τους Ελληνοκύπριους φοιτητές νοσηλευτικής;», με ομιλήτρια τη Δρα Άντρη Αποστόλου.Η Διευθύντρια του Κέντρου Δρ Σαλώμη Παπαδήμα-Σοφοκλέους και η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Δρ Μαρία Καμπανάρος, απηύθυναν χαιρετισμό και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τη σημαντικότητα του θέματος της ομιλίας.
Στην ομιλία της η Δρ Αποστόλου αναφέρθηκε σε λάθη που εμφανίζονται στον ιατρικό χώρο τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, λόγω της δυσκολίας στην επικοινωνία στην αγγλική γλώσσα.

Πιο συγκεκριμένα, η Δρ Αποστόλου αναφέρθηκε σε αρκετούς αγγλικούς ιατρικούς όρους οι οποίοι προέρχονται από την ελληνική γλώσσα και τόνισε το γεγονός ότι ενώ κάποιος θα πίστευε ότι οι αγγλικοί ιατρικοί όροι που προέρχονται από τα ελληνικά θα ήταν «ευλογία» για τους Ελληνοκύπριους φοιτητές Νοσηλευτικής, εντούτοις το φαινόμενο αυτό είναι δυνατό να τους προκαλέσει επιπλέον δυσκολίες.

διάβασε περισσότερα


www.lingetscript.com

Share:

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Blog Archive

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

email submit

Learn languages by email!

learn German

Enter your email address:


learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive