Ορφανός: Η ελληνική γλώσσα αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς


Την πεποίθηση ότι η λειτουργία παραρτημάτων διάδοσης της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, συμβάλλει στην προβολή της χώρας, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Picture 0 for Ορφανός: Η ελληνική γλώσσα αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με θέμα «Γλώσσα και εθνική ενότητα» που διεξάγεται στην Κομοτηνή, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η ελληνική γλώσσα έχει την πιο μακρά ιστορία από τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

«Τα ελληνικά ήταν η επίσημη γλώσσα του Βυζαντίου ενώ κατά την διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου στην Ελλάδα, η γλώσσα και η ορθόδοξη πίστη ήταν τα στοιχεία εκείνα που κράτησαν ζωντανό το έθνος», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως η γλώσσα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την ομογένεια.
Ωστόσο, ο κ. Ορφανός σχολίασε και το φαινόμενο της γραφής ελληνικών λέξεων με χαρακτήρες του λατινικού αλφαβήτου (greeklish).

www.lingetscript.com

Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive