Η απόφαση για την ελληνική γλώσσα.


Το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου χαιρετίζει την πρωτοβουλία των Βουλευτών της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων που με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων προτίθενται να υποστηρίξουν και να προωθήσουν σχετικά νομοσχέδια που ετοίμασε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ρύθμιση της χρήσης της ελληνικής γλώσσας από ξένους εργαζόμενους σε ορισμένα επαγγέλματα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Το μέτρο αυτό συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σε άλλα, τα οποία το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου περιέλαβε σε μελέτες και προτάσεις που κατατέθηκαν κατά διαστήματα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και των αρμόδιων Υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας.

Η αναγκαιότητα της στοιχειώδους γνώσης και χρήσης της ελληνικής γλώσσας είναι αυτονόητη τόσο στα επαγγέλματα της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας, όσο και σε άλλα επαγγέλματα, στα οποία είναι απαραίτητη για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση των καθηκόντων των εργοδοτουμένων, όπως π.χ. οι κατασκευές, το εμπόριο, οι νοσοκόμες και φροντίστριες σε ιδιωτικές κλινικές και οίκους ευγηρίας κ.τ.λ.
Πέραν τούτου, η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα αποτελέσει ανασχετικό παράγοντα στην υπέρμετρη απασχόληση ξένων εργαζομένων σε τομείς και επαγγέλματα, στα οποία παρουσιάζεται αυξημένη ανεργία Κυπρίων.

διάβασε περισσότερα
 
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive