Πύργος της Βαβέλ τα ελληνικά σχολεία: Η δύσκολη ζωή των αλλοδαπών μαθητών.

Πύργος της Βαβέλ τα ελληνικά σχολεία: Η δύσκολη ζωή των αλλοδαπών μαθητών

Συνολικά 1 στους 10 μαθητές και μαθήτριες των ελληνικών σχολείων είναι παιδιά αλλοδαπών, ωστόσο λόγω γλώσσας και συνθηκών διαβίωσης αντιμετωπίζουν σημαντικές μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα.

Σε σχετικό αφιέρωμα η εφημερίδα Καθημερινή, μίλησε με καθηγητές μερικών από τα πιο «multi-etnhic» σχολεία της πρωτεύουσας παρουσιάζοντας την κατάσταση στις τάξεις.

Η κα Δώρα Κανελλοπούλου είναι δασκάλα στο 20ο δημοτικό Αγίου Παντελεήμονα, του σχολείου που πέρσι έστειλε αντιρατσιστικό μήνυμα δίνοντας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τη σημαία σε μαθήτρια αφρικανικής καταγωγής. Οπως εξηγεί, στην πρώτη τάξη του δημοτικού όπου διδάσκει έχει παιδιά από 5 διαφορετικές εθνικότητες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για πολιτικές και εθνικές πεποιθήσεις, αφού παίζουν όλα μαζί, κάνουν παρέα και τσακώνονται όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους.

διάβασε περισσότερα
Share:

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Blog Archive

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

email submit

Learn languages by email!

learn German

Enter your email address:


learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive