Συνέδριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας

Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: 7.000 άτομα σε όλο τον κόσμο πιστοποιούνται ότι γνωρίζουν ελληνικά



Νέου τύπου ειδικότητα φιλολόγων δημιουργείται, αυτή της διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε άτομα που ζουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, καθώς περισσότερα από 7.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίρνουν το δίπλωμά τους που πιστοποιεί ότι γνωρίζουν ελληνικά.



Το παραπάνω πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα προέκυψε από το Διεθνές Συνέδριο για τη Διδασκαλία και την Πιστοποίηση της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Θα ακολουθήσει ένα ακόμα συνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE.

Όπως είπε στο «protothema.gr» o πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής Ιωάννης Καζάζης η δημιουργία της νέας ειδικότητας δασκάλου αυτή για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερη ξένη γλώσσα γίνεται ψηφιακά , δηλαδή το κέντρο πιστοποιεί φιλολόγους ως δασκάλους για τη διδασκαλία των ελληνικών σε ξένους. Επίσης, από αυτήν την επιμόρφωση και πιστοποίηση θα περνούν όσοι δάσκαλοι και καθηγητές πηγαίνουν να εργασθούν στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα είναι γραπτές και προφορικές και θα διεξαχθούν σε 120 κέντρα ανά τον κόσμο , η πλειονότητα των οποίων είναι στο εξωτερικό, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει.

διάβασε περισσότερα



Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive