Εξυπηρέτηση μεταναστών από το ηλεκτρονικό περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης

Εξυπηρέτηση μεταναστών από το ηλεκτρονικό περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης

Εξυπηρέτηση μεταναστών από το ηλεκτρονικό περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης Αναλυτικές πληροφορίες για θέματα υγείας, μπορούν να αντλούν οι μετανάστες της Θεσσαλονίκης, από το ηλεκτρονικό περίπτερο ενημέρωσης (infokiosk) το οποίο λειτουργεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης . Οι πληροφορίες σε πρώτη φάση δίνονται στην Ελληνική γλώσσα, ενώ θα ακολουθήσει η παροχή πληροφοριών σε δέκα γλώσσες.

Το ηλεκτρονικό περίπτερο εγκαταστάθηκε και λειτουργεί σε εκτέλεση μνημονίου συνεργασίας που συνήψε ο δήμος Θεσσαλονίκης με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «ΘΑΛΗΣ-ΕΚΠΑ – Διερεύνηση καταγραφή και ανάλυση των ανισοτήτων πρόσβασης των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα σε υπηρεσίες υγείας».

Σκοπός του προγράμματος είναι η διερεύνηση των εμποδίων που υπάρχουν στην πρόσβαση και χρήση των υπηρεσιών υγείας από τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα.

«Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση για τις ιατρικές υπηρεσίες και τα θέματα υγείας, που συνιστούν έναν ευαίσθητο τομέα κοινωνικής ευθύνης, γεγονός που αποτελεί δικαίωμα και προφανή αναγκαιότητα για όλους» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα και πρόσθεσε: «ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παρέχει διασύνδεση της ιστοσελίδας του περιπτέρου με την επίσημη ιστοσελίδα του, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία αναφορικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας, το κόστος των υπηρεσιών αυτών και βασικές πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη, την αγωγή υγείας και την έγκαιρη αναγνώριση συμπτωμάτων μεταδοτικών λοιμωδών νοσημάτων».

Στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την αντιμετώπιση οξύτατων κοινωνικών θεμάτων, όπως αυτό της κοινωνικής πρόνοιας για τους μετανάστες, έδωσε έμφαση η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωφελών Νομικών Προσώπων και Μεταναστευτικής Πολιτικής Άννα Αγγελίδου αναφέροντας: «για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, πρωτεύοντα ρόλο παίζει η έγκαιρη πληροφόρησή τους γύρω από τις κοινωνικές παροχές. Ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το ηλεκτρονικό περίπτερο που εγκαθίσταται στο δήμο, για την ενημέρωση των μεταναστών στο σοβαρότατο τομέα των υπηρεσιών υγείας, καθιστώντας έτσι ευκολότερη την αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων που τους απασχολούν»

www.dikaiologitika.gr
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive