Διδασκαλία της Ρωσικής Γλώσσας στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης από το νέο σχολικό έτος.

Τη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας ως μάθημα επιλογής κατ αρχήν, παράλληλα με τις ήδη διδασκόμενες γλώσσες - Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά -  εντάσσει στο πρόγραμμά του από τη νέα σχολική χρονιά (2014-2015) το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
Οπως δηλώνει ο διευθυντής του Κολλεγίου, Χρήστος Γκροζούδης, το ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς είναι εκατοντάδες οι ρωσόφωνοι πολίτες που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυξάνονται συνεχώς και οι οικονομικές συναλλαγές των δύο χωρών, ιδιαίτερα οι εμπορικές και οι τουριστικές. 
Μέχρι σήμερα οι δυνατότητες εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας σε κρατικά ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα απουσιάζουν και αυτό ήταν το κεντρικό θέμα των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην περασμένη χρονιά στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο (ΡΠΕΚ) στην Αθήνα, μεταξύ του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα, Πιότρ Κούπρικοφ και της επικεφαλής των τμημάτων της Ρωσικής Γλώσσας του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου, Ναταλίας Ερεμένκο με τον διευθυντή και Ιδρυτή του Αριστοτέλειου Κολλεγίου, ενός από τα καλύτερα Ιδιωτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης. Μελετήθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας στο Αριστοτέλειο και ήδη οι υπεύθυνοι έχουν έρθει σε επαφή με δύο Κρατικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ρωσίας με αντικείμενο τα Ρωσικά ως Ξένη Γλώσσα: το Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και το Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.
Επιπρόσθετως προωθείται η διευκόλυνση των αποφοίτων του Αριστοτελείου Κολλεγίου για σπουδές σε Ρωσικά Πανεπιστήμια, αλλά και η διευκόλυνση των αποφοίτων περασμένων ετών προκειμένου να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά τμήματα σπουδών στη Ρωσία, ακόμη και με ενδεχόμενες υποτροφίες.
Σημαντική πρωτοβουλία
Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο καινοτομεί παίρνοντας την πρωτοβουλία να είναι το πρώτο Ιδιωτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης που εντάσσει τη Ρωσική γλώσσα στο πρόγραμμα σπουδών του, έχοντας την υποστήριξη του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου. Άλλωστε, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο πραγματοποιεί πολυάριθμα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα καθώς και καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, από τον Παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο έως και το Λύκειο και πάντα στέκεται δίπλα στους απόφοιτούς του στα επόμενα βήματα της Ακαδημαϊκής τους πορείας.
@ Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2310 471 131 και 2310 471 711, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις gymnasio@aristotelio.edu.gr καιlykeio@aristotelio.edu.gr καθώς και στην ιστοσελίδα www.aristotelio.edu.gr 

Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive