Οι πιο δύσκολες και οι πιο εύκολες γλώσσες του κόσμου-μέτριας δυσκολίας τα ελληνικά.

ΓΛΩΣΣΑ



Οι Έλληνες όταν δεν καταλαβαίνουν μια γλώσσα –συνήθως– λένε «είναι κινέζικα», ενώ οι αγγλόφωνοι στην ίδια περίπτωση –συνήθως– λένε «it’s all greek to me» (μου φαίνονται ελληνικά).
Και όμως η ελληνική γλώσσα δεν είναι ανάμεσα στις πιο δύσκολες γλώσσες για να μάθεις, εάν είσαι αγγλόφωνος. Προηγούνται άλλες και είναι όλες αναμενόμενες: αραβική, κινεζική, ιαπωνική και κορεατική. Και των τεσσάρων, ο μέσος χρόνος εκμάθησης είναι πάνω από 1,5 χρόνο (88 εβδομάδες).
Τα ελληνικά είναι στις γλώσσες που ο μέσος χρόνος εκμάθησης είναι περίπου στη μέση. Ένας αγγλόφωνος για να μάθει ελληνικά χρειάζεται περίπου 44 εβδομάδες – σχεδόν 10 μήνες. Στην ίδια κατηγορία με τα ελληνικά είναι και οι: ρωσική, πολωνική, ινδική, φινλανδική κ.ά.
Στις πιο εύκολες –για έναν αγγλόφωνο– περιλαμβάνονται τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ιταλικά, τα γαλλικά κ.ά. με μέσο χρόνο εκμάθησης τις 23-24 εβδομάδες.
Το γράφημα που ακολουθεί έχει αναλυτικά όλες τις χώρες, κάθε μια στην κατηγορία δυσκολίας που ανήκει. Δίπλα στην κάθε χώρα έχει και τον αριθμό των ανθρώπων που μιλούν τη γλώσσα ενώ δεξιά από τον μέσο χρόνο εκμάθησης αναγράφει και τις ώρες μαθημάτων που χρειάζεται η κάθε κατηγορία γλώσσας.
Είναι ενδιαφέρον και το αρχικό σημείωμα του γραφήματος που αναφέρει και τους παράγοντες που επιδρούν στην εκμάθηση. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι:
κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές μαθησιακές δυνατότητες
παίζει ρόλο η «εγγύτητα» της μητρικής σου γλώσσας, με αυτή που μαθαίνεις
η πολυπλοκότητα της γλώσσας που μαθαίνεις
οι ώρες που αφιερώνεις
και το κίνητρο που έχεις για εκμάθηση της γλώσσας
http://ikypros.com
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive