Τρεις λόγοι για να μάθεις μια ξένη γλώσσα.


Μεγαλώνοντας οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε μια ξένη γλώσσα κυρίως επειδή ήθελαν οι γονείς μας να έχουμε “εφόδια” για το μέλλον. Σαν ενήλικας όμως οι λόγοι να μάθεις μια ξένη γλώσσα είναι οι εξής.

Μετανάστευση.
Η μετανάστευση, ειδικά σε τέτοιους καιρούς κρίσης, μπορεί να δώσει μια νέα προοπτική στην ζωή σου. Χωρίς την γνώση της γλώσσας όμως μπορεί να αποδειχθεί μεγάλος άθλος. Γνωρίζοντας την γλώσσα πριν κάνεις μια νέα αρχή σε μια ξένη χώρα θα κάνει την ζωή σου ευκολότερη. Η προσαρμογή θα γίνει πιο γρήγορα και οι πιθανότητες να βρεις μια καλή δουλειά θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Ταξίδια.
Ονειρεύεσαι ένα ταξίδι στο Παρίσι, στην “πόλη του φωτός”, του έρωτα και της τέχνης. Θέλεις να επισκεφτείς το Λούβρο, την Αψίδα του Θριάμβου και τον πύργο του Άϊφελ. Να πιεις καφέ στα γραφικά μπιστρό και να ζήσεις την νυχτερινή ζωή της πόλης. Τι κάνεις λοιπόν? Ξεκινάς να μαζεύεις χρήματα και να μαθαίνεις την γλώσσα. Μόνο γνωρίζοντας την γλώσσα θα μπορέσεις να ξεφύγεις από τους αυστηρά τουριστικούς προορισμούς, να διαβάζεις πινακίδες και μενού σε μικρά τοπικά εστιατόρια που συνήθως τρώνε μόνο οι ντόπιοι. Θα μπορείς να συνομιλήσεις με ανθρώπους που θα συναντήσεις, κάτι που μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον και θα δώσει μια νέα διάσταση στο ταξίδι σου.

Χόμπι.
Καμιά φορά απλά μας αρέσει ο ήχος μιας γλώσσας. Μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες και να ακούμε μουσική σε αυτή την γλώσσα. Πολλοί άνθρωποι γεμίζουν τον χρόνο τους μαθαίνοντας ξένες γλώσσες γιατί τους αρέσει η πρόκληση ή γιατί έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην καθυστέρηση εμφάνισης της άνοιας.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών οδηγεί σε κατανόηση πολιτισμών, νέους φίλους και ταξίδια.
Όποιος και να είναι ο λόγος που μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα να θυμάσαι, καθημερινή εξάσκηση,
επιμονή και υπομονή.

Σχετικά με τον συγγραφέα.
Ο Ανδρέας είναι ένας νεο-μετανάστης στην Γερμανία.
Στο blog του θα βρείτε συμβουλές για την μετανάστευση στην Γερμανία και όχι μόνο.
Στο κανάλι του στο youtube θα βρείτε μαθήματα γερμανικών για αρχάριους και ενδιαφέροντα χιουμοριστικά βίντεο.
Επισκεφτείτε την σελίδα του στο facebook για περισσότερα.


Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive