Η γερμανική έχει αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά.

Σίγουρα πολλοί από εσάς ίσως έχετε κάποιο φόβο να ξεκινήσετε τα γερμανικά λόγω της γραμματικής τους.Τέσσερις πτώσεις ακούτε,η μία η δοτική (τί είναι αυτή;) και πλήθος καταλήξεων.

Είναι όμως άγνωστα αυτά;Είναι πράγματι η δοτική άγνωστη σε μας;Η δοτική υπήρχε και στην ελληνική γλώσσα και το πλήθος καταλήξεων είναι και αυτό ένα κοινό γνώρισμα των ελληνικών.

Και το αξιοσημείωτο είναι ότι συγκριτικές μελέτες έδειξαν ότι η γερμανική έχει αρκετά χαρακτηριστικά που θυμίζουν την αρχαιοελληνική!Γεγονός που σημαίνει ότι η γερμανική είναι πολύ πιο κοντά στα ελληνικά απ'ότι πιστεύτετε και συνεπώς ευκολότερο να μαθευτεί.

Ξεκινήστε λοιπόν τα γερμανικά τώρα.Διαβάστε λίγα πράγματα γι'αυτά.

Σου άρεσε η ανάρτηση;Στήριξε την προσπάθειά μας με ένα like!
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive