Τα τρία χαμμένα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.
Το αρχικό ελληνικό αλφάβητο,όταν πρωτοϋιοθετήθηκε από τους Φοίνικες είχε τρία επιπλέον γράμματα τα οποία γρήγορα έπεσαν σε αχρησία και καταργήθηκαν.

Το πρώτο είναι το σαν Ϻ και μοιάζει στη μορφή με το κεφαλαίο και ανάποδο Σ. Η προφορά ήταν παρόμοια με το Σ  (σίγμα) το οποίο συναγωνιζόταν.Τελικά επικράτησε το Σίγμα.

Το δεύτερο γράμμα είναι το Ϙ κόππα (qoppa) η προφορά του οποίου έμοιζε με το Κάππα .Τελικά παρέμεινε μόνο το Κάππα στο ελληνικό αλφάβητο.

Το τρίτο και πιό γνωστό γράμμα είναι το Ϝ δίγαμμα το οποίο προφερόταν περίπου ως γου (w).Ο ήχος αυτός ενώ ήταν πολύ διαδεδομένος στα μυκηναϊκά ελληνικά ,είχε σχεδόν εξαφανιστεί κατά την κλασσική περίοδο.

Διάβασε επίσης
το φοινικικό αλφάβητο

Σου άρεσε η ανάρτηση;Στήριξε την προσπάθειά μας με ένα like!

Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive