Μινωϊκό εμπόριο στην Ιθάκη!


Η Ιθάκη ήταν ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο της Χάλκινης εποχής εκτός από τους Μυκηναίους και για τους Μινωίτες!Έτσι τουλάχιστον μαρτυρά η ανεύρεση στο νησί ενός συμβόλου της Γραμμικής Α της γραφής που πιστεύεται ότι κρύβει τη μινωϊκή γλώσσα.

Πρόκειται για το σύμβολο με την κωδική ονομασία SE (AB09) χαραγμένο σε ένα αντικείμενο που έχει επίσης χαραγμένη την εικόνα ενός σκύλου και ενός πλοίου.

Η ανεύρεση ενός μινωϊκού αντικειμένου τόσο βόρεια είναι εκπληκτική και δείχνει ότι οι εμπορικές δραστηριότητες των Μινωϊτών επεκτείνονταν βορειότερα από πιστευόταν νωρίτερα.

Στο νησί ,εκτός από αυτό το αντικείμενο,έχει ανακαλυφθεί και ένα μινωϊκό ειδώλιο.
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive